Linslusen eller mattemagneten

Min mysiga katt. Vill vara med över allt. Ställer jag upp stativet och monterar jätteobjektivet för att fota fåglar, så kommer katten så klart och undrar vad som pågår. Resultatet - inte en fågel i blickfånget, men mycket rop och skrik bland trädkronorna. Varning, varning, varning! Svart-vit fara i närheten.Om katten varit borta en sväng så hör man direkt på fåglarna när han är på hemgång. Varning, varning, varning! Svart-vit fara på väg.Oftast ligger dock katten och sover i trädgårdsmöblerna, som en liten prins på mjuka dynor.Det är då matte får passa på och fota fåglarna. Som stenknäcken som bara älskar att vi fortfarande serverar solrosfrön.Jag upptäckte förresten lustiga frukter i blodplommonträdet i år. En googling uppger att frukterna är ätliga, men smaklösa. Kanske blir fågelmat till slut?♥ ♥ ♥

6 kommentarer:

 1. Hej Charlotta!
  Härliga bilder på stenknäcken, den har jag inte sett i min trädgård. Ibland hör man varningar från fåglarna, har ingen katt, men några grannkatter som går här ibland, de har inte synts på ett tag, kanske inte trivs att vara på vandring i värmen. Härlig gräsmatta du har, är det Bellis som växer i den?
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det bellisor, och maskrosor och fibblor och brunört och revsmörblommor och groblad och smultron och mossa förstås och ett och annat grässtrå däremellan. ;D
   //Charlotta

   Radera
 2. Katten forstår virkelig at nyde tilværelsen 😀
  Sikke fine fugle billeder.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvaraRadera
 3. Ja de är roliga livsnjutare, katterna. Min fläckiga surtant kan sitta i timmar och titta på fåren...undrar vad hon tänker :)
  Härliga bilder du bjuder på!
  Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Mmm så härligt och kul med katten men kanske inte lika kul för dig :) Är han nyfiken på stativet också? Jag ska försöka fota lite fåglar senare... ..en annan dag tänker jag :)

  HA det gott! Carina

  SvaraRadera
 5. Det där med katter är jag ingen älskare av men de är söta och fina. Här på kolonin har vi några katter som har utsett några ägares potatislådor till toalett det gillar vi inte, hos mig har det försvunnit nästan en rad med potatis, inte kul alls. Hoppas din katt inte gör sånt.
  Kul fågel och vad festligt att få frukt som man inte visste fanns.
  Ha det gott i midsommartid
  Kram Meta

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.