Till slut

Till slut kom våren, med sommarvärme. Har gått i kortärmat och städat trädgården hela dagen.

Snödropparna tittade ju upp för ett tag sedan, men nu är de verkligen fina.

Med åren har de spridit sig och växer numera i stora vackra ruggar nästan överallt.

Krokusarna överlistar rådjuren genom att vara för många för att bli uppätna. Några gömmer sig i stenmuren och tror kanske att de inte blir hittade. De är så underbart vackra mot den gråa stenen.Några som hittar krokusen och som vi vill ska hitta dit också är vårens bin. Det har surrats mycket här idag. Bin, flugor, årets första humla.Fjärilar surrar ju inte, men syns ändå. Svåra att komma nära för att få bra bilder på.Några som "surrar" eller kanske mer "svirrar" är alla småfåglar som fortfarande är lyckliga för att de kan hämta frön i automaten. Snart övergår de kanske till att äta insekter? Det finns det också. Årets första fästing hittade vi till exempel idag. Det var ju inte lika trevligt.

 


Men årets första blåsippor är trevligast av allt.


De har bara exploderat ute i skogen. Här hemma på tomten har de börjat titta upp. Vårens budbärare nummer ett, om jag får tycka.

♥ ♥ ♥


Länkar till Trädgårdsfägring,
en underbar samling
av trädgårdsbloggar

12 kommentarer:

 1. Vad långt våren har kommit hos dig! Det är verkligen ett långt land vi bor i med allt ifrån sommarvärme till vinter.
  Tack för att du länkar till TrädgårdsFägring. För att förtydliga syftet med länksamlingen så är det meningen att man kan länka alla blogginlägg man gör varje vecka. Men vi har valt pga önskemål att lägga upp den nya veckans inlägg redan på fredagen. Men om du gör ett inlägg i morgon också, så länka och gör du ytterligare ett på onsdag - länka. Nästa fredag görs ett nytt inlägg för hela vecka 16. Vår förhoppning med tiden är att bloggare använder denna sida till att hitta varandra och göra nya bekantskaper :)

  H a en fin vecka!

  SvaraRadera
 2. Hej Charlotta!
  Vilket härligt vårligt inlägg. Det var en helt fantastisk dag. Bina surrade här med, och krokusarna öppnade sig helt i solen. Har du blåsippor i blom redan, det är något speciellt med dem. Jag hittade knoppar så de blommar snart om solen fortsätter att värma.
  Ha det fint!
  Marika

  SvaraRadera
 3. Ååå, blåsippan är verkligen en av vårens milstolpar, men den lär vänta ett par veckor på sig här. Låter helt underbart med för många krokus för att låta sig ätas upp. Hur många hundra jag än sätter varje höst känns det ändå för lite när våren kommer.
  Fin vecka
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Blåsippan med sin intensiva och avvikande färg är nog vårens drottning!

  Det känns onekligen som det blev vår i hela Sverige igår, sent är det men ännu mera välkommet!

  /Gunilla

  SvaraRadera
 5. Hej Charlotta

  Ja, det ser ut till at våren kom till hela Norden nu!
  Bra bilder du tog:)
  Blåsippor i skogen, det är fantastiskt!

  Ha en trevlig ny vecka

  SvaraRadera
 6. Oj så många vårtecken! Blåsipporna är det ultimata vårtecknet för mig också. Till helgen ska jag ta mig till ett alldeles speciellt blåsippsställe där jag brukar lägga mig raklång med kameran och bara frossa. Det är märkligt, men jag tröttnar aldrig på att fotografera blåsippor. Så bra att krokusen klarat sig. Jag har snökrokus i gräsmattan och dom brukar ryka direkt när rådjuren hittar dom. I år ska jag ställa upp ett kompostlager runt så att jag åtminstone kan hinna fotografera dom. Men föst måste snön gå bort.

  Önskar dig en skön vecka!
  /Anita

  SvaraRadera
 7. Så underbara vårtecken du har hos dig,mina Blåsippor vilar fortfarande under snön men det ska bli härligt när de äntligen börjar blomma.Alla dessa underbara fåglar som man även börjar se och höra
  det mår man bra ända in i själen av att höra.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 8. Jag måste erkänna att jag skrattade gott när jag läste inledningen på ditt inlägg. Jag skrev en gång på Facebook att jag hade rensat perenner i kortärmat och ojojoj, som en av mina vänner fastnade för den formuleringen. Hon tjatar varje vår om mina kortärmade perenner. Din formulering kan man inte vrida på på samma sätt.
  Härliga vårfoton har du tagit, du har fångat det där speciella vårljuset i dem.
  Med tanke på fästingen hoppas jag du är vaccinerad mot TBE. Min bror är sjuk sedan nio år tillbaka, så jag för en envis kamp för att alla ska vaccinera sig oavsett om man bor i riskområde eller ej.
  Önskar dig en solig vårvecka!

  SvaraRadera
 9. Margareta Endahl2018-04-10 10:25

  HEJSAN .. skulle svara på ditt inlägg till mig .. men det blev strul
  JA du tranorna är lite här och där .. Många som sett par här runt omkring
  HA det så bra

  SvaraRadera
 10. Tack för tipset! Ska ta mig tid och spana efter de vilda blåsipporna :) Ser ut som du legat på mage och studerat snödropparna - himla vackert resultat oavsett. Det har blivit fantastisk blomning hos dem i år.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 11. En härlig tid nu, och man njuter verkligen av den första vårvärmen.
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Ja men så härligt och så många fina bilder. Det där med trädgårdsfägring låter ju kul Hoppas bara min kamera kommer tillbaka från lagningen så jag kan fota igen det finns alltid så mycket man vill föreviga när kameran inte är med. Mobilens bilder gillar jag inte den är nog lite gammal och skruttig.
  Ha det gott och njut våren
  Kram Meta

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.