Blåsippsfrossa

Det går för fort... sommarvärme i kväll och blåsipporna kommer kanske att ha blommat över före helgen.
Bäst att springa ut med kameran och fota så mycket som går. Ljuset föll in så vackert på vägen tidigare i kväll och sipporna visade sig från sin vackraste sida.
Lite närmare  blir sipporna mer iögonfallande.
Och ännu närmare...Till slut så nära, att fjunen på benen syns... Är det att bli för närgången?Jag har nog nämnt det förr, blåsipporna är mina favoriter.

♥ ♥ ♥ 

7 kommentarer:

 1. Helt underbara bilder! Nej inte kan man väl bli för närgången. Man måste ju ligga på magen och hälsa ordentligt, bekanta sig när man inte setts på länge.
  Ha det gott
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Hej Charlotta!
  Tror inte blåsippan har något emot att bli fotograferad, ser ut som att den poserar och visar sig från sin bästa sida. Härliga bilder.
  Ha en fin helg /Marika

  SvaraRadera
 3. Oj, här kan man nästan prata om ett "hav av blåsippor". Nu är de ganska envisa och härdiga så förhoppningsvis blommar de ett tag till, trots sommarvärmen. Att bli riktigt närgången i blåsippssammanhang känns som en givet förhållningssätt. De är ju så oemotståndliga att man inte kan låta bli!

  Njut av våren, helgen och blåsippstiden!

  SvaraRadera
 4. Klart du får vara närgången, de är ljuvliga när de tittar fram i fjolårsgräset. Här på Hagtorpet där jag bor blommar de för fullt i naturen och i min trädgård. Blomningstiden infaller dessvärre alltid när jag är som mest upptagen med trädgården. Den där blåsippspromenaden blir visst aldrig av..

  SvaraRadera
 5. Jag tänker nej, nej, nej, nej... de får inte hinna blomma över. Jag vill så otroligt gärna hinna se dem i blom. Blåsippor är som gjorde för närstudier på något så finns det fjun och så finns det fjun :)

  Ha en fin helg! Carina

  SvaraRadera
 6. Mmm, man kan aldrig bli för närgången när det gäller blåsippor. Jättehärliga bilder, härlig mystik där dom lyser i dunklet. Det är inte länge sedan jag upptäckte första knopparna och nu är dom på väg att blomma ut. Vi får passa på att njuta så länge det går av dom.

  Önskar dig en skön söndag!
  Anita

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig skog! Vet faktiskt inte om jag någonsin har sett blåsippor i naturen, vitsippor har jag däremot till och med på tomten.
  Tycker som Anita, den tillhörande, obligatoriska mystiken är mycket väl förmedlad på dina bilder!
  Vårhälsningar
  Marta

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.