Domherren är så vacker


Domherren är en så vacker fågel och jag känner mig på något sätt hedrad varje gång den kommer på besök till fågelbordet hos mig. När de väl kommer ut ur skogen brukar det vara ganska många fåglar, men ibland är det bara ett par, väldigt sällan som jag ser dem ensamma.

Honan på bilden hade minst en rödbröstad hane i närheten. Men idag fastnade bara den vackra honan på bild. De är skygga och kanske skrämde jag dem, för de stannade inte alls länge.


9 kommentarer:

 1. Åh så fin hon är! Länge sedan jag såg domherrar nu.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Ja, visst känner man sig lite hedra när de vackra domherrarna kommer på besök.. Jag kan stå länge och titta på dem.
  Ha en fortsatt trevlig helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jättefina fåglar som man blir så glad för när dom kommer.I vinter har vi haft besök nästan varje dag och många .Brukar annars bara se dom någon gång på vintern.Och nu när vi har snö blir dom ännu finare när dom landar och lyser med sitt röda bröst och även honan är vacker.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 4. Hej Charlotta!
  En favorit, kanske för att jag ser den så sällan. Dottern har ett par som besöker dem varje vinter. Fick också besök, en hel liten flock, men i år har de inte visat sig.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 5. Det är samma här! Jag vill se en flock av domherrar men är så lycklig det bara är ett endaste par. Honan är fin särskilt när hon får visa sig ensam.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 6. Domherrarna är verkligen helt underbara när de kommer och hälsar på vid fågelmatarna. Vi brukar ha tre par som hämtar sin mat hos oss. Tänkte jag skulle försöka mig på att fota dem, men det behövs nästan ett gömsle för att man ska lyckas.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 7. Ja, jeg kjenner meg beæret av å få besøk av den. Det skjer kanskje litt oftere her fordi vi bor rett ved skogen. Vakkert bilde du har tatt.
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 8. Ohh vad mysigt den fågeln saknar jag verkligen varken här i vårt område eller på kolonin ser jag den, jag vet att den finns men mig vill den inte visa sig för.
  Njut du så ser jag på bilden
  Kram Meta

  SvaraRadera
 9. Vilken vacker bild det blev. Alla älskar domherrar och det med all rätt.

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.