2018 - framåtblick

Sitter på årets första dag och funderar på vad jag ska prioritera och hur jag ska hitta motivation för mina mål under 2018.

Jag har ju beställt ett nytt kameraobjektiv, och med det hoppas jag att jag ska få inspiration till fotografering igen. Det är ett tamron 150-600 och jag ser fram emot att komma fåglar och andra djur riktigt nära.

 

Att fota genom en smutsig ruta med snöglopp utanför ger ju inte det bästa bildresultatet direkt. Men det är ändå mysigt att ha småfåglarna på besök.


Bildkälla: poeter.se
Jag går också en skrivarutbildning och har ett ganska stort arbete framför mig. Det senaste halvårets jobb- och familjesituation har inte varit optimalt för kreativt skrivande och jag har i princip en hel termins arbete att ta igen före april. Undrar om det kommer att gå?

Lite inspiration och lyft för självförtroendet när min dikt "Håll ut" har valts ut för att publiceras i den årliga antologi som Poeter.se ger ut. Antologin Fotavtryck kommer snart att kunna köpas från deras hemsida. Jag kommer att länka i sidmenyn när den släpps.


För trädgården har jag egentligen bara ett mål i år, att vara i den varje dag och ta vara på det vackra. Kanske fota utvecklingen med lite bakåtperspektiv? Vad kommer min underbara Rhododendron "Linda" att bjuda i år? Jag fick den för snart 18 år sedan, bara en tvärhand hög. Sju år senare blommade den för tredje gången, då hade den blivit lika stor som tulpanerna på höjden.


Men sedan gick det faktiskt ganska fort. 2011 fick den en ny växtplats och 2012 tog den ny fart.

 


Man kan nästan säga att hon växte kämpahög. I alla fall har hon blommat troget varje år efter flytten och när det har varit glest har det nog mest berott på att rådjuren varit framme och tuggat på knopparna.

 

Och förra året fick hon ny plats igen. Men hon blommade lika vackert som aldrig förr trots den flytten.

Vilken pärla hon är

♥ ♥ ♥

7 kommentarer:

 1. Grattis till att din dikt kommer att ges ut - så roligt och lycka till med skrivandet !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvaraRadera
 2. Beautiful. Happy New Year :)

  SvaraRadera
 3. Så härligt att få följa din Rhododendron `Linda´ och se så fin hon har blivit! Det är faktiskt bland dom enda saker jag saknar sen min förra trädgård i Stockholm; Att kunna ha rådisar,azaleor och andra surjordsälskande växter i trädgården - utan att bygga speciella våxtbäddar åt dom!
  KRAM och GOTT NYTT 2018
  Susie

  SvaraRadera
 4. Grattis till utgivningen och ett klokt beslut att landa i och betrakta det som är. Att fota med bakåtperspektiv och komma ihåg hur växterna va en gång tror jag är en riktig aha-upplevelse.

  Ha det så gott! Carina

  SvaraRadera
 5. Grattis Charlotta, så roligt att du fått din dikt utgiven, och lycka till med skrivandet.
  Vacker rhododendron, det är en växt som inte trivs hos mig.
  Ha det bra /Marika

  SvaraRadera
 6. God fortsättning på det nya året! Så roligt att du fått en dikt utgiven! Spännande även med de andra kommande projekten med foto och skrivande.

  Vackra bilder på din rhododendron, men även i inlägget om 2017. Fastnade särskilt för de vackra februaribilderna.

  Nyårshälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 7. Fint trädgårdsmål! Hoppas jag också hamnar där snart, att kunna lugna ner mig och bara njuta, men tänker bara ett par stora grejer till, sen... Ja det dyker ju ständigt upp nya projekt att ta tag i, men jag längtar till vardagsunderhållet.
  Skrivarutbildning låter väldigt kul men också jobbigt och förstås ännu värre om tankarna är på annat håll också.
  Hoppas nya objektivet kommer att ge dig mycket avkoppling och sköna naturupplevelser och att vi får njuta av några av bilderna framöver.
  God fortsättning
  /Anette

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.