Blåbär i januari


Jag erkänner, jag är inte alls sugen på att plocka blåbären som hänger kvar på kvisten. Redan i oktober var de kvarvarande bären så sura att det inte var idé att plocka längre. Synd på så underbara bär att de inte hinner mogna, trots att de har i princip bästa solplatsen i hela trädgården.

Fåglarna äter inte heller blåbär. Inte hos oss i alla fall.Den nya fågelmataren är inte så populär. Jag tänkte att en STOOOR automat är bra, men det är inte så inbjudande verkar det som. En och annan blåmes kommer fram till den, men mer har det inte varit. Småfåglarna är kanske rädda för den blanka cylindern? Blåmesar är ju tuffa och om de visar vägen ett tag så kanske de andra kommer efter.Det gamla fågelbordet håller på att tappa stinget. Det rostar och jordförankringen är helt knycklad och ger nästan inget fäste längre. Men det är populärt. Vi fyller upp varenda dag med solrosfrön och de tar slut.

Trevlig trettondagshelg!
♥ ♥ ♥8 kommentarer:

 1. Jamen, varför kan de inte bara vara nöjda när man fixar en lyxkrog? ;)

  Fast iofs så gillar jag oxå gamla grejer bättre! Kanske är det så att när det gamla har rasat ihop helt så väljer de det nya!?

  Lästa ditt förra inlägg om framtidsplanerna... Att vara i trädgården, åtminstone en stund, varje dag är verkligen en bra plan :D

  Jag önskar mig ett nytt objektiv till min Canon när jag fyller år i nästa vecka. Problemet är att jag inte sagt det till någon :)

  Ha en fin helg!

  //Veronica

  SvaraRadera
 2. Tack detsamma! Jag kan inget om fågelmatare måste jag erkänna men blankt kan nog vara skrämmande. Gissar att blåmesarna som får ha maten ifred är nöjda :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 3. Hej Charlotte!
  Lite tveksamma är fåglarna här med till något nytt, men så småningom accepterar de den. Det verkar som att de har sina favoriter. Trängs vid en matare när flera andra är tomma.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 4. Så roligt att titta på småfåglarna.Härom dagen hade vi en stor flock Sidensvansar här och åt på äpplena son maken har hängt ut.Även Domherren har varit här mycket i vinter.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 5. Jag som trodde att blåbären hann mogna :o Får kanske tänka till en gång till innan jag planterar nya bärbuskar då.
  Vi har haft en strid i många år med fåglarna, vi vill mata de små men inte kajorna. Numera har vi bara enkla rör med pinnar och de är jättepopulära hos våra småfåglar.
  Ha de gott. Kram, Catarina

  SvaraRadera
 6. Finns det trattkantareller nu så är det kanske inte så konstigt med blåbären heller. Lite upp och ner i världen kan jag tycka. Kanske behöver de vänja sig vid den nya fågelmataren. De är lite vanefåglar har jag sett.
  Ha det gott på det nya 2018.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 7. Svårt att veta vad som kommer att gå hem, men det kanske är det där blanka som kan vara skrämmande...Annars, mycket praktiskt med stora behållare.
  Här har de snart ätit slut på en stor säck med solrosfrön. Dags att köpa en till.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. De får ju ett lyxhotell ju :) Nåja, de kanske vill ha den där lilla sommarstugan trots allt hi hi...
  Önskar dig en skön helg och ta hand om dig!
  Kram från Titti

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.