Vi gallrar och gallrar


men det verkar aldrig ta slut... Förra året var det plommon, i år är det äpplen som gallras och läggs på komposten.Äppelträden har rekordmycket frukt i år, till och med Alice som brukar vara så kinkigt.


Vilken härligt kvällssyssla det är att gå och pyssla i "äppellunden" (med alla två träden + ett paradisäppelträd)

4 kommentarer:

 1. Så mycket äpplen ger inte mitt träd i år men det blir säkert lite att äta lite paj och äppelkaka i alla fall. Så fint det är med stora träd det saknar jag här. det fanns inget träd då jag kom hit men nu har jag ett plommon ett äppelträd båda svagväxande, det får inte bli för höga på kolonin ju.
  Ha en fin mitt i veckans kväll
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Hej Charlotta!
  Har inget äppelträd själv, men hos dottern dignar grenarna av frukt. Det verkar vara ett gott fruktår.
  Ha det fint / Marika

  SvaraRadera
 3. Härlig syssla! Vi har också mängder av äpplen i år. Underbart:) Jag gallrar också i det trädet som börjar bli mogna frukt och ställer ut efter vägen till förbipasserare. Vi har ett promenad stråk utanför runt sjön.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Det är verkligen ett äppelår. Ja ett fruktår överlag. Vi har galet mycket äpplen. Sommaräpplena rasar ner åt höger och vänster i hundratal. Försöker locka hit grannar och bekanta. Plocka, plocka, plocka! Och då är inte ens Åkerö och Signe Tillisch klara ännu. Där dignar det också. Men de kan man ju i alla fall lagra. Gott är det!
  Kram Milla

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.