I morgon ska de väck

Man behöver ju inte ta bort ett getingbo bara för att man ser det. Men idag fick min käre make ett stick - helt oprovocerat (fast kanske inte ur getingens perspektiv) - i huvudet. Så i morgon ska de väck, kollektiv bestraffning för att en getickstackare inte förstod bättre...


Och kanske är det inte de "vanliga" getingarna som brukar ha bo inne på vinden och som aldrig stör oss annars? De här ser väldigt mycket svartare ut än "normalt".


5 kommentarer:

 1. Fy håken såna vill vi inte ha. Här har vi ett jordgetingbo som väntar på sanering av Anticimex. det är bland mina murgröneblad så jag vågar inte själv göra nåt åt det.Väntan är lång i år är det massor av getingar överallt. Är så trött på dom, man får ju inte äta i fred någonstans.
  Ha det gott och hoppas det går bra med getingsticken
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Vi fick hjälp att ta bort ett getingbo, de hade byggt inne i min fina husvagn, som var tänkt för fåglarna. Stora var de, och inte ville vi ha dem hängande vid uteplatsen. Husvagnen får komma upp igen men denhär gången får det bli något för hålet så ingen kan flytta in. Tyckte dessa var större och mörkare än vad jag är van att se.
  Lycka till / Marika

  SvaraRadera
 3. Ja, det är otäckt när getingarna blir så där närgångna. Då bör man ta bort dem innan en riktigt hemsk olycka händer - man blir stungen i munnen när man sitter ute och fikar exempelvis. Jag satt ute igår och fikade och åt ett wienerbröd och vips så satt det en geting där.

  SvaraRadera
 4. Skönt att höra att ni inte dödar getingar 'bara för att', de gör mycket nytta i trädgården. Men oprovocerade stick är inte kul! Själva har vi getingar som byggt bo mellan torvblocken precis vid de amerikanska blåbären... Men boet får vara kvar än så länge för de bryr sig om att vi står bredvid deras inflygningsbana, så länge vi inte blockerar den. I vinter ska jag lyfta på blocken och se om jag hittar boet.
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 5. Ja, inte är dom trevliga. Vi har ett bo i vedboden i vedstapeln. Men dom får nog hållas där till dom försvinner sen ska vi ta bort boet. Just nu stör dom inte så mycket. Ha det fint. CArita

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.