Vår möter höst


Man ska inte städa för tidigt i rabatterna. Följer man det rådet kan man få fina, oväntade kombos.En annan, helt självpåhittad regel, är att lämna ett hörn av trädgården som skräphörna (för man orkar ju inte med allt...) På sommaren är skräphörnan mest bara ett grönt hörn som inte syns så mycket. Men på våren syns den, både genom att snödropparna drar blickarna till sig och för att det ser sååå skräpigt ut med alla förvildade hallonskott och grannens fläderbuskar.

9 kommentarer:

 1. Ja, det är vackert. Ibland dock opraktiskt åtminstone i rabatter. När "hösten" ska städas bort har "våren" kommit så långt att man riskerar att skada både jorden och växter. Ibland kan senvinterstädning vara bra när tjälen ligger på. Då skadar man inget ,-)! Men det är väl både smaksak. Och också vad man har lust att göra en bitande vinterdag ,-))

  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 2. Så vackert med alla Snödroppar som bara får en möjlighet att komma fritt i Din skräphörna.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 3. En finfin hörna med snödroppar som fått sprida sig. / Britt

  SvaraRadera
 4. SER ju riktigt trevligt ut på båda bilderna
  HA DET SOM bra.. tisdag den 5 april ska jag på bussresa till TRANEDANSEN = HORNBORGARSJÖN
  SKA bli trevligt.. men tidigt uppgående.. vi åker härifrån 07,00
  HA DET SÅ BRA

  SvaraRadera
 5. Hello, pretty snowdrops. Lovely colors in the first photo. Happy Monday, enjoy your new week!

  SvaraRadera
 6. Tycker det ser vackert ut med alla fina snödroppar.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 7. Hei!
  Hjertet mitt banker for snøklokker. De er så himla vakre. De er de første i hagen her.
  God kveld! Anne

  SvaraRadera
 8. Ja men du jag gillar de där med vissna kvistar och vårens blommor. Det ger en så mycket hopp om hur fint det blir på sommaren
  Ha det gott i veckan
  Kram Meta

  SvaraRadera
 9. Om jag ändå hade mer än en pytteliten rugge snödroppar... Tyvärr har jag några hörn av det mer skräpiga slaget där framförallt vinbärsbuskarnas vildvuxna blandning med hallonskotten är alldeles förskräckligt skämmig. Som tur är ser vi inte det från huset (garaget är i vägen) men grannarna ser rakt in i detta mayhem.

  I övrigt gillar jag att medvetet låta vissa växter stå kvar och inte vara allt för ambitiös under höststädningen av trädgården. De torkade växterna skänker karaktär under vinterns frostdagar och blir en snygg kontrast när livet vänder åter till trädgården.

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.