Vårtecken mitt i veckan

Helgens vårspaning har blivit lite försenad, men här kommer bilderna från hur det såg ut i helgen 22-23 mars, ett par dagar efter vårdagjämningen.

Det börjar grönska nu. Fänriksthjärtats bladflickar bildar skira mattor, gräslöken spirar och aklejorna har slagit ut stora bladrosetter.

Tulpanerna har också vuxit upp, men som vanligt varje vår så toppas tillväxten av rådjuren...
I år satsar vi på blodmjölssoppe-doppade oasiskuber för att försöka rädda blomknopparna. Vi får se hur det går.

Krokusarna frodas och blommar överallt (där inte rådjuren tuggat förstås).

Hasseln har små, söta honblommor. Vinbärsbuskarnas blad har nästan slagit ut. Snödropparna ger inte upp. Vad tycker ni om utsikten innan grannens björkar slår ut? Det är så härligt friskt och luftigt här uppe på berget.

Den första julrosen står i blom. Lungörten har slagit ut sina första blommor och trädgårdsvivorna blir fler och fler.


Vårblomman i mitt hjärta är ändå blåsippan.Hos Annica finns en länksamling till alla vårspanare 2014!


7 kommentarer:

 1. Dina härliga vårteckens bilder är precis vad som behövs i kväll när blåsten viner utanför fönstret och det inte alls varit varmt och skönt...men jag är glad bara vi slipper minusgrader. Din blåsippsbild är helt sagolik!!
  Ha en fin vecka.
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Nejmen, antingen har jag missat en massa vårtecken hos mig eller också bor jag i ett köldhål. Nåja, då har jag massor av göttigt att se fram emot.

  SvaraRadera
 3. Fina vårtecken, ser ut ungefär så hos oss också. För närvarande viner det i skorstenen av blåsten och regnet slår mot rutorna. Hoppas resten av veckan blir bättre. Ha det fint/Carita

  SvaraRadera
 4. En del krokusar blommar nu. Övriga växter har inte alls hunnit så långt som dina. Har varit ute i snöblandat regn och fyllt på fågelmat idag. Inte alls skönt.

  Så vackra bilder!!!!

  SvaraRadera
 5. Det känns både i kropp och själ att nu har våren börjat göra sitt inrtång, OHHH vad härligt det känns Jag njuter av dina bilder.
  Ha en fin mitt i veckan dag
  kram Meta

  SvaraRadera
 6. Så många fina bilder. Tack för dem!
  Må så gott

  SvaraRadera
 7. Det är mycket vår hos dig och fina bilder, men blåsippsbilden är nog den snyggaste jag har sett på länge! De vänder sina paraboler mot ljuset och fångar in varenda stråle.

  Ha det fint
  /Anette

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.