Våren kommer med mera

Snödropparna är så underbart uthålliga och de bjuder på vackra blommor vecka efter vecka.
Men hur härligt det än är att njuta av de uthålliga snödropparna så är det ändå upptäckten av nya knoppar och blommor som är det bästa med våren. Varje liten nyhet får hjärtat att klappa lite extra.

   
Vid husväggen växer kejsarkronorna sig högre och högre för varje dag. I rabatterna slår julrosen ut sina knoppar.

Hasselhängena blir längre och längre och hela buskaget tindrar som en pyntad julgran i vårsolen. De varma solstrålarna har fått vinbärsbusken att börja öppna sina bladknoppar, det doftar redan svarta vinbär.

Om snödropparna är uthålliga, så är väl krokusarna mer lika dagsländor. De som inte har blivit uppätna av rådjuren de slokar efter att ha lapat sol några dagar. Tur då att det finns så många sorter och att de kommer vid olika tillfällen på olika platser.


Nu sopar vi bort spåren efter vintern, tycker jag.


Hos Annica med det grå huset på kullen finns det fler vårspaningar.


13 kommentarer:

 1. Många bra bilder och med hoppfulla motiv! Naturens livskraft om våren är fascinerande och trots bakslag och mindre angenäma dagar tuffar våren på som ett ånglok när den väl har fått upp farten.

  SvaraRadera
 2. Märker att min krokus börjar bli lite halvvissna nu också. Både av blåst och av sol. Inte blir de piggare av att tjocka humlor sätter sig på dom heller ;) Men mest kul att det att se allt annat som är på väg upp och så får man försöka komma i håg vad det är. Man borde väl sätta sig och göra nån lite skiss om var allt växer, men nej, så duktig blir jag nog aldrig. Ha det så gott. kram Anette

  SvaraRadera
 3. Så fina bilder! Det ser ju ut att vara full vår i din trädgård. :-)
  Må så gott

  SvaraRadera
 4. Hvilke herlige vårtegn hos deg Charlotta. Søte snøklokker og krokus. Ha en fin søndag!

  SvaraRadera
 5. Tänk om jag kunde få så många snödroppar! Så vackert. Det blev 6 st i år och jag är glad för dom, jag har t o m plockat in dom. Dom blir säkert fler till nästa år!!!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 6. Härliga vårbilder du visar!
  /Caroline

  SvaraRadera
 7. Det ser ut til at våren har kommet lengre hos d3g enn her i Värmland. Likte det siste bildet ditt spesielt godt: Vinteren sopes bort

  SvaraRadera
 8. Så fina bilder! Ja, och visst är det så, vi kan inte låta bli att leta nytt, nya knoppar, nya möjligheter... även om vi njuter det som redan finns, såsom snödropparna.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 9. Så vackert! Jag har precis kommit hem (i söndags) efter två veckor i Costa Rica och vårrabatten har äntligen slagit ut blom. Längtar efter att få ställa ut utemöblerna och sätta mig i solen och bara njuta av allt det vackra!

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 10. SOPA nä det är jobbigt bättre med Skotte för här föll under HELA måndagen snö och just nu ser det ut att börja igen, hahaa...!!!! Bamsekram ;D

  SvaraRadera
 11. Fina vårtecken och så stora din akejsarkronor är!
  Sopa bort spåren efter vintern kan man verkligen göra bokstavligen. Löven verkar aldrig ta slut, men det är skönt att vara ute även om det är lite kyligt ännu.

  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 12. Hej Charlotta
  Dejligt billede med kosten. Det er så levende!!
  Kram fra
  JetteMajken

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.