Inte bara jag som älskar blommorna

Nu har högsommarblomningen kommit igång och det är inte bara jag som älskar alla blommor. Humlorna frossar i nektar. De har mycket att välja på.

  

Blåmunkarna blommar inte så länge, men de verkar vara en riktig favorit för humlorna.


  

Lammöron och lavendel är säkra kort.  


Jag älskar verkligen alunroten. Den här rosa-röda blommar från tidig sommar fram till hösten och humlorna surrar alltid i närheten. 


4 kommentarer:

  1. Så vackra blommor, och så viktigt för våra pollinatörer att vi har dessa i trädgårdarna. Tycker dessutom att blommorna blir ännu vackrare när man har surrande humlor och flaxande fjärilar på besök. Önskar dig en fin söndag!
    Kram Annica

    SvaraRadera
  2. Visst är det roligt att odla växterna som humlor och andra insekter trivs i :) Alunroten är en given favorit hos mig också. En som min mamma fått för länge sedan men så frisk och enkel att odla. Såg nu att man släppt en 'Smedsgården' selektion inom POM-sorterna. Jag har planterat den men ser ingen skillnad mot den jag hade innan.

    Ha det gott! Carina

    SvaraRadera
  3. Hej Charlotta!
    Det surrar överallt, och det är härligt. I år är alunrotens blommor riktigt fina, kanske för att de fått lite mer vatten.
    Ha det bra /Marika

    SvaraRadera
  4. Härligt med allt surrande och det finns så många olika humlor när man tittar närmare. Snygg alunrot.
    Sommarlovskänsla nu.
    Allt gott
    /Anette

    SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.