Det spirar i rabatterna

Nu spirar det i rabatterna, det mesta som ska komma har gett sig till känna. Några ger sig inte bara till känna, de blomstrar direkt.

Fänrikshjärtat är en så härlig växt. Blomknopparna kommer nästan samtidigt med de första bladen och sedan blommar den, och blommar och blommar. Bara om det blir riktigt torrt så vissnar den ner på sensommaren.Andra spiror är vippramsens högresta stjälkar. De har precis blivit så höga att de börjar att vippa.En ensam spira: kejsarkronan.


Den är inte ensam i rabatten, men denna stjälk var den enda där knopparna utvecklades i år. Jag gissar att det är för lite näring i jorden där de står. Eller så frös de andra knopparna...


♥ ♥ ♥


Länk till Trädgårdsfägring.
Klicka in och hitta fler trädgårdsbloggare.

3 kommentarer:

 1. Fänrikshjärtan har även jag i vår trädgård och den är en trogen vän som kommer varje vår.Så fin den är din Kejsarkrona en sådan har jag testat men med dåligt resultat.Allt gott/Margareta

  SvaraRadera
 2. Hej Charlotta!
  Fick några kejsarkronor förra året, hoppas de blommar i år. Soligt och alldeles underbart ute.
  Idag skall vi montera mitt gamla växthus hos dottern, utmärkt väder för det.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 3. Vackert med uppstickare i rabatterna!
  Har försök mig på kejsarkronor men får dem inte att trivas
  För lite näring här också misstänker jag.
  Fortsatt skön vår!
  Birgitta

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.