Var kom de ifrån?

Ursäkta jag tjatar om de härliga krolliljorna. Jag kan inte få nog.


 I år är de vackrare än någonsin,De är fler än någon gång förut.Det har räckt till flera buketter och det är ändå fullt i rabatten.Men var kom de ifrån från början? Jag har ju aldrig köpt några knölar. Idag fick jag en liten påminnelse.Det var ju i syrenhäcken vi hittade de första. Ja, då var det ju inte en syrenhäck förstås, det var de tidigare ägarnas försök att göra en häck. De hade planterat syrener men aldrig rensat så gräset höll på att kväva syrenplantorna. Och när vi släppte fram ljus och luft till syrenerna så tittade krolliljorna också upp.

Men det verkar inte som om de behöver ljus egentligen, för hur ska man annars förklara att de klarar av att växa - och blomma - inne i syrenhäcken, som numera är en kämpahög häck.

5 kommentarer:

 1. Vilken tur att ni hittade dom där för de är så fina och jag njuter av bilden på de vita de är såå fia och svåra att få tag på. Har köpt en dyrt. Den vill inte blomma i år hoppet står till nästa år och att de ska bli fler. De verkar växa var som helst ser de rosa överallt på koloniområdet.
  Ha nu en fin ny vecka och njut liljorna
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Otroligt vackra, skall nog hamna på min löklista i år.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 3. Tjata på du! Inte gör det mog nått:) Fina som bara den!! Vita är inte lätta att få tag på. Har de rosa .
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Vilken skatt du hitta.....så otroligt vackra....=)

  Kram Ninni

  SvaraRadera
 5. Krollilja och brandlilja, två favoriter hos mig. Bägge brukar jag hitta vid gamla övergivna torp! Försökte fota några härom dagen, men det blåste som attan så det ser ut som om jag darrade rejält på fotoavtryckarfingret...

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.