I go krokus bananas

Är inte det här vårens färger?
Marika som har hållt i Trädgårdsfärger i år har finalomgång med temat vårens färger. Jag går bananas i krokuslandet och lämnar mitt bidrag.En del kommer upp mitt i gräsmattan.
Somliga bildar små bäckar i fjolårsvegetationen.

Och bäckarna svämmar över när solen får krokusen att öppna sig och visa sina brandgula ståndare.Några vill vara primadonnor i solodans.Många lyser som solen och överglänser sina nyvakna grannar.
En del är mer högresta och stolta.
Men stoltast av dem alla - är nog den vita

Som överraskade med att vara två i år.

  


Egentligen är väl det gröna vårens största färg, men det gröna behöver en dag eller två till här för att synas på bild. Det blir ett annat inlägg.

Tack igen Marika för att du hållt i Trädgårdsfärger. Vi får se om det kommer tillbaka någon gång. Kanske behöver vi ett vilå-år för att få tillbaka inspirationen för att blogga i färgtema.11 kommentarer:

 1. Va många fina Krokusar du har! Här tycks Krokusarna minimeras och bli färre och mindre i år än tidigare. Om det är så att alla inte har kommit upp än eller om mössen och/eller rådjuren har varit i farten igen låter jag vara osagt.
  Kram Nora

  SvaraRadera
 2. Väljer man krokus, så får man alla vårfärgerna. Lätt som en plätt. /Britt

  SvaraRadera
 3. Så fint! Krokusar är en vår växt jag lärt mig att uppskatta mer och mer. Köpte mig en stor påse i höstas som grävdes ner. Och de jag har, har spridit sig väl och tacksam är jag för det:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Krokusar är så fina. Jag är så ledsen över att de inte får vara i fred hos mig för den där Förb...... sorken. Idag så hade en krokus nästan dragits ner under jorden( såg lite roligt ut)där den stod. Fy attans vad jag blir sur. vet inte riktigt vad jag ska göra.
  Ha det gott jag njuter av dina bilder.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Hei!
  Det er innmari fint å være midt i krokustida. Vakre bilder du har tatt. Liker så godt den sarte blå fargen. I helgen hadde vi vanvittig med bier i hagen. Krokus er en magnet.
  En og annen humle som deiset ned i krokusen. Tror det må være dronninger. Morsomt å se.
  Ha det godt! Anne

  SvaraRadera
 6. Det var en härlig bildkavalkad av ljuvliga krokus. Hos mig har det poppat upp stora fina vita lite överallt, det är inga som jag planterat, men så härligt.
  Tack själv Charlotta!
  Ha det fint!
  Marika

  SvaraRadera
 7. Vackra bilder på våren!
  Ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 8. Helt ljuvligt med krokusar! Mina blommar inte ännu, men knopparna stiger upp ur gräsmattan.

  SvaraRadera
 9. Härligt krokusinlägg! Känner att jag måste plantera många fler.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 10. Om detta inte är vårens färger vet jag inte vad det kan vara. Ljuvliga bilder som gör mig riktigt glad!

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.