Sjuk? Nej!

Den lilla, fina tissetassen beter sig inte som om han är sjuk. Hur pigg som helst och vårkänslorna spritter i kroppen.


Men det spelar ingen roll hur piggelin han är. I morgon får han krypa in i buren och åka till veterinären för en uppföljning. Jag är nästan säker på att det är en urinvägsinfektion, även om han inte visar smärta eller besvär (mer än att han springer på lådan och det bara kommer små, små skvättar).  Det är i alla fall inte urinstopp - som det var för 1 månad sedan - och det gör matte väldigt glad. Och kräks gör han inte heller längre, så kanske har han nu vant sig vid det trista dietfodret som han antagligen måste äta resten av sitt liv.

Och när han kom ner från trädet, vad händer då? Jo då plattar han nästan till den första utslagna snödroppen...Vem har tid att se var man sätter fötterna (eller ändan) när man anar vår i luften. Det blev inte någon blomsterbild idag. Tissetassen såg till att vara ivägen hela tiden.


2 kommentarer:

  1. Vad bra att katten piggat på sig, det är inte alls roligt när ens skyddslingar inte är bra. Jo men du fick allt med några snödroppar.
    Ha det gott i veckan
    kram Meta

    SvaraRadera
  2. Jag gillar underifrån-perspektivet på kattporträttet i trädet. Kattens observanta uppsyn tyder på att den upptäckt något därborta någonstans. Kanske ett löv i brist på annat annars en fågel som onekligen kan trigga jaktinstinkten en smula (trots att man varit lite krasslig).

    SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.