Frisk? Ja!

Världens snällaste!. Veterinären klämmer och klämmer och  lyfter och sticker och lilla, fina tissetassen säger ingenting. Låter dem bara hållas. När vi väntade en stund på att få svar på röntgenbilder så lade han sig på undersökningsbordet och spann. Vilket nog får ses som ett typexempel på att katter spinner för att lugna sig själva, för jag kunde ju se att han var nervös. Men bara för att man är nervös behöver man inte få panik, eller hur.

Så vad gav undersökningarna för resultat? Palpering av buken - ingen smärta. Röntgen - inga urinstenar. Blodprov - ingen påverkan på njurarna. Urinprov gick inte att ta pga för lite i blåsan vid besök. Vi ska försöka hemma för att kunna få svar om det finns några bakterier. Men eftersom han redan verkar kissa mindre ofta och mer varje gång, tror vi att det varit en urinvägsinfektion (FIC) som har gått tillbaka av sig själv.

Och så gav det ju ett smärre hål i plånboken förstås. Tur han är försäkrad och att självrisken redan är avklarad, nu är det "bara" 25 % av kostnaden som vi får lägga ut.Skönt att komma hem igen. Sitta i fönstret och ha koll på halva Skaraborg. Notera också den lilla vattenskålen, en del i vår nya strategi att locka katten att dricka ordentligt. Små skålar utställda på platser där han brukar sitta är mycket mer intressanta än vattenskålen vid matplatsen.

3 kommentarer:

 1. Skönt att katten mår bra. Skönt också att ha gjort vad man kunnat. / Britt

  SvaraRadera
 2. Roligt att du tittat in på min blogg och lämnat en kommentar.
  Skönt att katten mår bättre. Det är minsann dyrt att behöva gå till veterinären (ungefär som att gå till tandläkaren)
  //Anne-Lie

  SvaraRadera
 3. Hei!
  Deilig å kunne senke skuldrene igjen. Man blir bekymret.
  God kveld! Anne

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.