Rhododendron i snö

Det syns tydligt vem som inte är av samma sort i raden av rhododendron. När de har vuxit upp ska de skärma av mot skräphörnan.Vita Cunningham withe längst upp och en vanlig lila parkrhododendron längst ut/främst. De har redan fördubblat sin volym på två år. Om de fördubblar sig vartannat år så tar det inte lång tid att få min "häck", men tänk om de växer med samma antal centimeter per år...


4 kommentarer:

 1. Det blir en fin häck hos dig. Har erfarenheten att de växer väldigt olika på åren. Har en som vi hittade bland ogräset på kolonin och den klippte vi ner till bara några pinnar och den har vuxit mycket men är så gles.
  Lycka till med växandet i sommar
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Fin växt tycker jag. Annars är jag inte så mycket för vintergröna växter. Iallafall de barriga. / Britt

  SvaraRadera
 3. Kul med rhoddishäck! Cunnighams White kommer nog inte att bli lika stor som dom vanliga lila, men det vet du säkert redan. Dom vita blir aldrig så stora, men kan breda ut sig lite. Jag har säker källa till detta, han bor här i huset och kallas vanligen för Omgivningen! Men det är säkert så du vill ha det. Hur som helst så är det så fint med rhododendron! Och där vi bodde tidigare, i storstan, hade vi vita längs en husvägg och det var så fint!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 4. Har en parkrhododendron som fanns i trädgården när jag flyttade hit, säkert 50 år gammal. Den växer som bara den, fast jag har klippt ner den helt två gånger. Nu håller jag den lagom med regelbunden beskärning.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.