Orange i blickfånget

Marika har valt orange som veckans tema i trädgårdsfärger. En stark och häftig färg som jag har mer av än jag tror. Och jag blir så glad av denna iögonfallande färg.

Redan på våren slår ginsten ut. Den var en liten kvist i en påskgrupp från början och växer mer och mer för varje år. Nästa år får vi se om den tål hård beskärning också, för nu måste den bli kraftigare om den ska bli större annars hänger den bara med sina vintergröna spjutblad.Mitt på sommaren är temafärgens inslag mer mitt i blomprakten. Många pistilknappar har frömjöl i orange och den blå bergvallmon som blev vit är en av dem som visar ett öga i orange.Och alla fjärilar som har orange i sin teckning. Den silverstreckade pärlemofjärilen är den orangeaste av dem alla.Frön brukar ju inte vara så färgstarka, men magnolians frön är verkligen spektakulära och något som jag har fått ta del av i några års tid nu när busken blivit stor. Först kommer "kottarna" som går från grönt till mörkt rosaröd. Sedan spricker kottarna och knall-orangea frön tittar fram. I vintras fick jag några frön att gro och jag har nu en liten mini-magnolia på tillväxt. Så roligt!En annan orange pärla är anisisopen 'Navajo Sunset', Så läcker, så skir, så väldoftande. Än idag i slutet av oktober står den i full blom och gör mig lycklig på trädgårdsrundan.På hösten är det inte bara detaljer som är orange. Hela naturen och trädgården ger ibland ett orange helhetsintryck. Jag klättrade upp på trappstegen för att rensa hängrännor från löv och såg en ny vinkel av trädgården. Plötsligt fick kameran prioritet i stället för höststädning.


Ha en fin höstdag!

 ♥ ♥ ♥

5 kommentarer:

 1. Tänk vad naturen är förunderlig för nog måste det vara så att pistillen i vallmon måste vara orange för att insekter ska se dem.Vilken fin fjäril som alltid så är de lika vackra.I bland så måste man upp en bit för att se nya vinklar när man ska fota du fick ju en fin höstbild på det viset.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 2. Visst är naturen färgsprakande denna tid. Anisopen har en behaglig färg, snygg vy över trädgården.
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 3. Mer än man tror är orange. Speciellt nu med alla höstfärger. Min Navajo Sunset blommar litet grand fortfarande. Och tre magnolior har det blivit och jag har inte använt alla fröna än. / Britt

  SvaraRadera
 4. Ja men du det finns lite orange både här och där bland blommorna ser jag Så fint du visar oss.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Nu bjuder naturen på orange lite överallt... :-)

  Hösthälsningar
  Elisabet och Tiger (orange nästan)

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.