Tre av fem

Fångade tre av fem sorter på bild idag.


Citronfjärilen så vackert placerad mitt i dahlian. En fluga var också intresserad av samma blomma (fast det finns minst 10 lika dana strax intill..) men en bild med bara fjäril och blomma fick jag i alla fall.Nässelfjärilen. Mina arbetskamrater säger att de har så lite fjärilar i år. Ni har för lite brännässlor, säger jag... Kan det vara så enkelt?Den silverstreckade pärlemofjärilen. Störst av dem alla, här vilar den på ett magnoliablad.


Kålfjärilen som försvann var väldigt vacker, stor, ståtlig, kritvit, såg helt nykläckt och oförstörd ut. Men egentligen är jag ju glad att den inte är och knaprar på mina kärleksört mm.

Amiralerna som flög runt tidigare på dagen var också borta när kameran väl kom ut. Men tre av fem är bra fångat.

Fina bilder blev det också. Det suddiga bladet som skär in genom bilden på pärlemofjärilen bjuder jag på. Jag tycker inte att det stör så väldigt mycket, kanske framför allt för att det följer samma linje som övre konturen av fjärilen?


6 kommentarer:

 1. Fina bilder allihop. jag gillar när man ser lite "sudd" på bilderna. antingen framför eller bakom. Här har jag mycket fjärilar utan nässlor. så inte vet jag.
  Ha n en härlig vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Flotte sommerfugler! I dag har jeg ikke sett noen av dem i hagen, men bier, humler og andre summende insekter har det vært mye av!
  Klem fra Anne-Kristin

  SvaraRadera
 3. Fina bilder på fjärilar, de har äntligen kommit till mig också, både Nässelfjäril, Påfågelöga och Amiral. Citronfjärilen har bara flaxat förbi.
  Ha en fin vecka!
  Kram Marika

  SvaraRadera
 4. Jag har saknat fjärilarna i år. Kanske för att jag inte har varit lika flitig med kameran, som jag brukar vara. Dina bilder är så vackra!

  SvaraRadera
 5. Otroligt bra fångat vill jag säga! Själv lyckas jag aldrig få några bra bilder. Kanske är jag för otålig eller har för dålig kamera...
  Var lite orolig att fjärilarna inte skulle komma, men till slut kom dom i massor:)Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. en riktigt fin bild på dahlian och citronfjärilen. Nästan så man tror du kunde regissera den :)

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.