Buxbom

Här är en rad buxbom som jag rotade förra året. Ser verkligen inte mycket ut för världen. Efter vintern var de dessutom alldeles brunbrända och jag undrade om jag hade fått sjukan på dem, men de tog sig, de tappra små.
Den här raden har stått i tre år. När de väl har kommit upp så går det fortare och häcken tätnar snabbt.Jag fortsätter att ta sticklingar när jag klipper ner "moderhäcken". Har några sticklingar på gång för att skapa klot som ska stå i kruka också. Och kanske att plantera ut i någon rabatt också. Det är kul med buxbom, även om man måste ha tålamod.

7 kommentarer:

 1. Snyggt! Gröna fingrar kan löna sig såtillvida att du föryngrar och multiplicerar. Jag har ett par buxbom som flyttade med oss för 15-talet år sedan när vi bytte boende och jag grävde ner dem planlöst i en rabatt. Dumt, nu när de blivit större. Jag tuktar dem hårt och har format dem till en kub respektive ett klot. Lite kul att de tål denna typ av hård klippning så bra.

  SvaraRadera
 2. Ser ju så fint ut, men nu fick jag lite dåligt samvete för jag har verkligen behandlat mina sticklingar styvmoderligt, borde krukats om för länge sen.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Jag ska fortsätta rama in en rabatt med buxbom, ännu så länge är den bara inramad till hälften, vågade inte köpa nya plantor när sjukan kom. Skulle gärna ta sticklingar också, men just här vill jag få det färdigt fort så det att jag köper blir större plantor.
  Jättefint hos dig, så söta de är när de är små:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Ja du man får verkligen ha tålamod med dom. Men så kul det är att ha fixat det själv. Har några rader jag med som väntar på omhändertagandet. Till nåt annat än rader.
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Så fint du kommer att få det med vackra inramningar! Själv har jag aldrig testat buxbom. Må så gott! /Lotta

  SvaraRadera
 6. Så snyggt det blir. Jag skulle vilja ha såna små häckar. Vi har en buxbom som vi klipper, måste försöka meds sticklingar från den. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera
 7. Kan bara instämma! I år tryckte jag 3 godislådor fulla med riktigt preparerade sticklingar. Ska bli kul att se om det fungerar bättre än att bara sätta de rätt ner i backen. Jag har alltid gjort som du tidigare och det är otroligt så gärna de vill rota sig.

  Håller tummarna! Carina

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.