Septembers sista fredag

Tiden rusar iväg, sommaren ligger bakom oss och nu får väl till och med jag erkänna att det är höst. Nattfrosten slog till i morse, tur att jag hade täckt alla dahlior.

Blommig fredags tema är September. Inga dagsfärska bilder så det får bli en kavalkad över trädgårdens fina sidor under månaden.

 
  
Alunrotens vackra vita blomställningar är ljuvliga i september och bladen är ljuvliga när de släpper igenom solljuset. Den nya Anisisopen är redan en favorit med massor med brandgula blommor från mängder av blomstänglar på de två plantor som etablerade sig till slut.Klematisen blommar på och har sällskap av vackra rosa-gula dahlior.
  

    

Dvärgastilbens lila blomkolvar står i snart varje rabatt. Så trevliga marktäckare. Den ljuvliga stamfuchsian blommar så rikligt så här på höstkanten. Fuchsiorna brukar klara en frostknäpp, så den ska nog få vara ute ett tag till.


 

Vem älskar inte Kärleksört. Humlorna är som galna i den. Jag är också galen i min perenna Chrysantemum, som jag fick av min mamma för så många år sedan, hon kallade den för Novemberek.

   

Magnolian blommade om i augusti. Nu i september mognar frukterna till röda häftiga kottar.


  
  
Sommaren må vara slut, men inte blomsterfägringen i trädgården. Höstmånaderna har verkligen sin charm.


Klicka in till Hélena och se mer i veckans


13 kommentarer:

 1. Så mycket fint hos dig. Dvärgastillben är hur fin som helst. Jag börjar också tycka att höstmånaderna är helt okej, har stretat emot allt jag kan förr, men nu välkomnar jag hösten med mys och tända ljus:)
  Trevlig helg
  Kram Maria

  SvaraRadera
 2. Det var ju mycket blommor att glädja sig åt. Än märks det inte på blommorna hos mig att vi har haft frost, men det är väl på gång. Treliv helg. /Anette

  SvaraRadera
 3. Instämmer med föregående, du visar mycket fint och jag känner också att höstmånaderna känns mer OK nu förr. Speciellt efter en sommar som denna.
  Ha det gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 4. Trevlig helg heter det förstås ;))

  SvaraRadera
 5. Visst har september varit fin, utom sista dagarna...
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vakre bilder! September har absolutt sin sjarme, ja, og spesielt når den har vært så fin som i år.

  Ha en skjønn helg!

  SvaraRadera
 7. Så många fina blommor som blommar fortfarande.

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 8. Ååh... så många fina bilder och vackra blommor! Bara att inse att hösten är här och att vintern inte är långt borta...
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 9. Så vackra blommor du har än! Bara att njuta av sista dagarna den här månaden...fast dagarna kan fortsätta att vara fina länge än:)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 10. Du har ju mycket fint som fortfarande blommar. Jag blev avis på din fina stamfuchsia. Jag har stammat upp en Celia Smedley men den är långt ifrån så snygg som din.

  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 11. Visst är det otroligt att de bara orkar blomma så fast det är både kallt och lite grått.
  Men det är härligt så länge det varar.
  Ha en fin söndagskväll
  Kram Meta

  SvaraRadera
 12. Det var mycket fint i din september tolkning. Kram

  SvaraRadera
 13. Så vackra bilder av härliga blommor. Gillar alldeles extra den andra uppifrån med Dahlior och klematis. Fantastisk skärpa och färgerna är underbara!

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.