Negative space

I veckans fototriss är utmaningen att illustrera termen "negative space", alltså bilder med en tom yta som framhäver det verkliga motivet. En klassisk kompositionsteknik.


  

Min tanke var först att välja tre blommor i trädgården, men vinden kom till min hjälp redan när jag klivit ner från trappan efter att ha knipsat av en petunia. Den mjuka blomman fladdrade lekfullt och inspirerade till en hel serie bilder.11 kommentarer:

 1. Jättefna bilder

  SvaraRadera
 2. å så vackert och nu kom jag på att det är länge sedan jag hade petunior. Har liksom massor med pelargonier i stället.

  SvaraRadera
 3. Jaaa så vackert..sådana bilder är det bästa jag vet.

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder på den vackra Petunian! Den andra bilden blir min favorit då jag verkligen gillar kompositionen på den bilden!

  Ang. mina bilder så är ljuskällan solen som kommer bakifrån. Att det är mörkt i kanterna beror på det korta skärpedjupet och att det är en vinjettering från objektivet så ingen redigering ljusmässigt! :) Kul att du gillar dem och ja, jag tror nog det är så att de skruvar sig upp mot det positiva och ljusa! :O)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 5. Vacker trissa! Så bra det blev när du och vinden lekte :)

  SvaraRadera
 6. Så fint fotat på din petunia. Nu dyker de upp lite var som helst . Hoppas du haft en bra helg trots regn och rusk.

  SvaraRadera
 7. Jag vet inte riktigt vad fototriss är men vansinnigt vackra bilder av en petunia.....

  Snyggt!

  SvaraRadera
 8. Vilken vacker blomma, bild nr 2 är min favorit här!

  SvaraRadera
 9. Fina foton till veckans tema.

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.