Tulpanernas tid

Maj är tulpanernas tid hos oss. De vackra perenna röda tulpanerna blommar och lyser som röda lyktor i rosenrabatten på kvällarna. Peppar, peppar så brukar knopparna överleva tidiga vårens rådjursattack och skjuta upp på långa stänglar över det kapade bladverket.Förra året skaffade jag en påse blandade botaniska tulpaner. Det ger en härlig variation i rabatterna och förhoppningsvis har de spridit sig lite till nästa år för att inte se så glesa ut.Några är riktigt färgstarka utropstecken och man blir glad även om de kanske inte riktigt passar bland övrigt i rabatten. De förgrenade vita var överraskande  vackra och fyllde ut härligt (även om just denna bild inte ger rättvisa).De rosa violtulpanerna har alltså fått sällskap och jag hoppas de är nöjda med sina nya grannar.Tulpanernas färgexplosion är bara en liten del av allt som har hänt sedan förra helgen. All körsbärsträd står t exempel i blom, men det får visas i ett annat inlägg.

Vårspaningen hos Annica i Det grå huset på kullen pågår fortfarande.

7 kommentarer:

 1. De vita botaniska tulpanerna har jag på Stenstugu i en lång rabatt och de sprider sig verkligen. Det gäller att hålla efter dem lite!
  Annars gillar jag de där maffiga röda.
  Ha en fin pingstdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Åhh vad fina de vita med gul mitt är! Påminner lite om en sort som fanns i vår trädgård när vi flyttade in, men de försvann efter några år.
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 3. Fantastiska tulpan-bilder och smakfullt inramade i bildbehandlingen! :-)

  SvaraRadera
 4. Oj, oj så fina tulpaner! Väcker verkligen habegäret!
  Ha en härlig söndag kväll!
  Milla

  SvaraRadera
 5. Underbara foton på underbara tulpaner! Hade förra våren riktigt fina, nästan svarta, men i år
  är de så små och ynkliga! Det måste få lite benmjöl i år så de kommer igen nästa år!
  Ha det gott!
  Melodys matte

  SvaraRadera
 6. Magiska bilder på underbara tulpaner. Dom sista är helt bedårande, jag måste anteckna och skaffa till hösten, om det går!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 7. Härliga underbara tulpaner du visar upp!
  Här satte förra ägaren mest lite blandade tulpaner på ett ställe, men jag vill nog ha fler!
  Nu är mina bilder äntligen uppe!
  /Caroline

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.