Humlorna behöver vår hjälp

Humlor och vildbin minskar i antal både pga kalla vintrar men också för att deras livsmiljöer försvinner. Vi som har trädgård kan göra en liten, men viktig insats och göra våra trädgårdar humlegästvänliga. Plantera buskar, träd och blommor som ger humlorna nektar och pollen över hela säsongen.

Anne på Moseplassen har startat en utmaning för att uppmärksamma problemet med att humlorna håller på att försvinna från vår vackra natur.

Inte bara människor gillar gräslök! Låt en rugge blomma för humlornas skull.


Backsipporna lockar humlor även när kronbladen har ramlat av.


Chokladblommor är kanske inte den viktigaste humleväxten, men nog undrar man om humlan inte har lockats av den förföriska doften.4 kommentarer:

 1. Jag läser att humlor och bin minskar och blir lite nedstämd. De är ju så fina och gör sån nytta!

  Här har du fångar humlorna på bild jätte-fint och framförallt gillar jag humle-bilden i mitten där humlan klamrar sig fast i luddet på backsippan. Fint!

  SvaraRadera
 2. Hurra för dig och för uppropet! Och jättefina bilder. :-)

  SvaraRadera
 3. Aiai så kult det bilde nr to var! Herlig :D Og klart humler også liker sjokolade ;)
  Flott at du er med og blogger om humla! Ha en riktig koselig søndag, her hos meg ligger det ann til å bli årets varmeste dag :D

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.