Skjuten med blyhagel
Jag tror knappt det är sant. Den här busiga och söta katten hade varit borta i fem nätter och kom hem idag vid fyra-tiden. Så medtagen och med en stor svullnad i buken, därför tvekade jag inte utan ringde akut till veterinären. Vi fick åka över 10 mil för att komma till en jouröppen klinik. Och där kunde de konstatera att han inte bara hade en stor varböld i buken utan också två blyhagel i låret.

Någon har skjutit min katt! 

Jag gråter när jag tänker på hur ont kissen måste ha haft och hur svårt det måste varit för honom att gå hem. (Nu ligger han, fortfarande sövd, här hemma och kommer inte att vakna på några timmar ännu. Men vi har gott hopp om att han snart är helt frisk igen.)

11 kommentarer:

 1. Men vem kan göra något sådant hemakt mot ett djur. Stackars lilla kisse.
  Kram1

  SvaraRadera
 2. Fy så jäkla grymt :,( blir rörd när jag hör detta. vem kan va så elak mot ett djur :( Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Jag håller tummarna att han snart är pigg och kry igen. Vet precis hur det känns. En av våra katter blev skjuten till döds för många år sedan. Tur att han kunde ta sig hem.

  SvaraRadera
 4. JAG lider med dig och din söta kisse.. SOM är så go...
  GRYMT att göra så .. KRM på er alla ..

  SvaraRadera
 5. Nej! Jag gråter nästan också. Jag känner oroskänslan av när katten inte kommer hem och sedan hur glad man blir den när den är hemma igen. Så undrar man var den varit och vad den varit med om. Stackars lilla kise. Hur kan människor vara så grymma??

  SvaraRadera
 6. Usch...nu sitter jag med tårar...stackars kissen så rädd och ont och fruktansvärt det måste varit för honom att ta sig hem! Jag tror att det är några jävla snorungar som haft roligt och skjutit katten på skoj! Har du hört om någon annan katt i närheten drabbats? Jag avskyr när djur lider och när människor åsamkar det...särskilt som djurplågare och det finns det alldeles för gott om i vårt land... Jag är så tacksam över att jag har innekatter som bara går ut när jag är med...skulle aldrig våga släppa ut en katt ensam när det finns så grymma människor...jo, om jag bodde ensligt på landet...men aldrig i stan...

  Jag lider så med din kisse!! Men han fick tydligen komma hem direkt från veterinären eller missförstår jag? Jag hoppas att han snart blir frisk igen....pussa på honom och överös honom med kärlek och omvårdnad!!

  KRAM till er båda!!!!

  SvaraRadera
 7. Men huga så hemskt! Jag hoppas det kommer att gå bra!

  SvaraRadera
 8. Hej Charlotta, i måndags kom min katt hem skjuten i magen. Han ligger just nu nyopererad på djursjukhuset i Göteborg.
  Man blir så ledsen över att det finns så elaka människor. Polisanmälde du? Har du fått tag på dom som sköt?
  Hälsningar
  Karin i Färgelanda

  SvaraRadera
 9. Hej Karin,
  så hemskt att också din katt råkat ut för såna vidriga djurplågare. Vilken tur att din kisse också lyckades komma hem. Håller tummarna för att allt går bra med din katt.

  Våran kisse är redan helt återställd, förutom att han inte vill gå ut mer än fem minuter i taget. Vi har inte polisanmält, trodde/hoppades först att det var ett misstag att han blivit skjuten. Men det tror jag inte längre sedan vi fick veta att det inte var blyhagel, utan luftgevärskulor. Ingen skjuter tre skott mot en katt av misstag!

  SvaraRadera
 10. Hej igen,
  Min Sigge är hemma. Han är opererad i lever, magsäck o revben. Massor av medicin. Ska på första återbesök idag. Snällt om du håller tummarna ett tag till :)
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller tummarna jättehårt för din Sigge!
   Kramar till dig och din kisse.

   Radera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.