Mars slutar på topp

Vilken skön helg det har varit och varje vrå i trädgården har visat små överraskningar att förtjusas över.

Kanske svårt att se på bilden, men backsippans små pälsknoppar har tittat upp.



Blåsipporna frodas och det blir stora buketter i rabatterna.



Och några blåsippor drar åt det rosa hållet. Lika förtjusande.



Rosa är de flesta fröplantorna av julrosorna.



På solsidan håller jag mycket på gult. Krokusarna är på tillbakagång, men eftersom de växer på olika ställen och det också är olika sorter, så finns det krokus under ganska lång tid i trädgården trots allt.



Och lungörten, den är så näpen så här års. Det är svårt att tro att det kommer att vara stora prickiga mattor av deras blad snart.



Och den här lilla luringen är också söt. Men som den scilla-art den är så breder den ut sig lite för mycket. Min rensning förra året kanske gav resultat, för hittills har knopparna och bladen tittat upp utan att kännas överväldigande.



Och den vanliga scillan går jag också hårt åt när den har blommat över. Men den är ju så härlig när den kommer på vårkanten. Förlåter den allt så här års.



Precis som de vilda vitsipporna. Det går inte att låta bli att älska de första knopparna under körsbärsträdet, trots att jag vet att jag avskyr när rotstammarna ogenerat breder ut sig i gräsmattan och tar sikte på rabatterna.

♥ ♥ ♥
Ha det gott!

4 kommentarer:

  1. Hej Charlotta!
    Visst är det alldeles underbart, med solsken och små godingar i rabatterna. Backsippan med sin lurviga päls, har sett några sticka fram här också.
    Ha det fint /Marika

    SvaraRadera
  2. En härlig tid i både trädgård och natur där de tidiga blommorna tillsammans med flyttfåglarna förgyller tillvaron. Alla dessa vår-markörer som du staplar på varandra i detta blogginlägg får mig att dra på smilbanden och trivas framför datorn. Kanske borde jag istället gå ut och göra mina egna upptäckter ...?! :-)

    SvaraRadera
  3. Denna härliga vårblomning och så snyggt fotad sippa! Här får både scillor och sippor bre ut sig, men jag försöker hålla isär de olik sorterna av sippor i alla fall.

    SvaraRadera
  4. Tyvärr har visserligen vädret här varit både soligt och torrt, men det är kallt (+4)och så blåser det nåt hemskt så man tror att det är -14! Och då vill inte jag vara ute för SÅ kul är det inte med trädgårdsjobb!!
    KRAM/Susie

    SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.