Mina lila dahlior

Jag har ingen lycka med mina lila dahlior.

Den lilla 'Rocco' ruttnade i krukan - men penséerna trivdes i alla fall.Den stora 'Creme de cassis' blommar sent. I år växte den till sig så otroligt före blomningen att ett regn knäckte ena stammen. Den andra stammen föll sedan en blåsig dag. Några få blommor hann att slå ut inne i den brutna bladmassan i alla fall. Nu ligger de räddade resterna av både Rocco och Creme de Cassis i vinterförvaring. Fungerar det inte nästa år så får det nog bli komposten. För mig ska dahlior vara lätt. Ev förgro några i krukor på våren, Ner i rabatten på försommaren. Älska blommorna på sensommaren. Gräv upp och lägg i papperskassar över vintern. 

Dessa lila dahlior är mitt bidrag till veckans Trädgårdsfärger hos Maribels garden


8 kommentarer:

 1. Fina lila växter hos dig, min Creme de Cassis blommade inte i år, precis som många andra. De är i vinterförvar nu, och hoppas på ett bättre Dahliaår nästa sommar. De små penséerna är söta, dem kan man lita på, blommar i ur och skur.
  Ha en fin söndag!
  Marika

  SvaraRadera
 2. De du valt är ju fina. Jag har ingen erfarenhet av dahlior förrän i år. Och det lyckades över förväntan. Får se hur vi lyckas nästa år. / Britt

  SvaraRadera
 3. I love the pretty colors and the blooms. Pansies are cute! Happy Sunday, enjoy your new week ahead!

  SvaraRadera
 4. Håller helt med dig om dahliorna! I år blev det inga alls hos mig. Den du hade var väldigt snygg mot sitt mörka bladverk, nästan så att jag blir sugen att köpa nya knölar nästa vår.

  SvaraRadera
 5. Vacker dahlia. Snyggt jobbat med kameran!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. vet att den är vacker att se på men jag är ingen älskare av Dahlior det är så besvärligt att förvara så jag lämnar det till andra och kikar på dom där istället.Som hos dig
  Ha det gott
  Kram Meta

  SvaraRadera
 7. Lila dahlior, så läckert! Tråkigt att de ruttnar. Här brukar problemet vara det omvända. Jag hinner knappt bära fram vatten nog.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 8. I love these beautiful flowers !!
  Greetings

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.