Snödroppar i snö


I sitt rätta element?Det går väl an med snö när det blommar samtidigt? 
Det känns alltid som om snödropparna är ovanligt tidiga. Det är väl för att man förundras över hur de kan växa under snön. Men när brukar de komma egentligen? Förra året såg de ut så här sista februari.För två år sedan var de lite senare, men 2012 den 25 februari hade de redan kommit så här långt.Det är nog inte speciellt ovanligt att snödropparna tittar upp i februari om snön inte har varit för djup och långvarig.

9 kommentarer:

 1. How nice to see the first spring flowers !
  Lovely photos !
  Greetings

  SvaraRadera
 2. Ja, det heter väl inte snödroppar för intet. Här hade vi snödroppar igår, men idag är de begravda i snö. Men de kommer nog upp igen. / Britt

  SvaraRadera
 3. Schysst med snödroppar som omges av snö! Det är lite märkligt hur de funkar. Jag antar att det åtminstone måste vara några centimeter jord där det inte är tjäle men sedan borde de ju styras av ljuset också. Annars skulle de ju kunna ploppa upp i december... Eller har de en genetisk almanacka? Hemma har jag en (!) snödroppe och även den har visat sig nu. Tyvärr sitter den under en tuija så jag kan liksom inte porträttera den på något storslaget vis.

  SvaraRadera
 4. Ja disse skjønnhetene er absolutt i sitt rette element:) Nydelige bilder. Mine ligger nok godt gjemt under snøen:) Ha en god søndag!
  Jannicke

  SvaraRadera
 5. Tog en tur i trädgården, det kommer upp lite grönt här och där. Än så länge är det bara små gröna piggar. Julrosorna har knoppar.
  Fina snödroppar du har, jag får nog vänta ett tag till. Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Vad härligt att se bilden på snödropparna som står där och kämpar sig upp ur snön. Visst är det lika förunderligt varje år!
  Allt gott! Anna-Karin

  SvaraRadera
 7. Oh, så fina. Och här sitter jag och är glad över dom två vi hittade här i trädgården! Jag vill också ha tuvor! Men jag är glad över att få se dina, det räcker liksom också!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 8. Snödroppar överraskar varje år. Man borde vara beredd men man blir lika förvånat glad när man upptäcker hur dem.

  Ulla
  http://minnatur.blogspot.se/

  SvaraRadera
 9. Hej Chrlotta
  De er super smukke i sne.....

  Hilsen
  JetteMajken

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.