Finbesök vid fågelbordet



Igår när snöfallet hade lättat kom fåglarna. Och sen släppte maken ut katten... Då sade det bara svisch och så var de borta igen. En blåmes flög tillbaka ner mot fågelbordet, men när den upptäckte katten så gjorde den en bumerangsväng.

Hmmm, inga fåglar kvar, men snön ligger kvar i alla fall och det är ju också fint.


Fler bilder från helgen hos Marit.


9 kommentarer:

 1. Jag har gått om Talgoxar, Blåmes och Sparvar, men de jag längtar mest efter är Domherren, men dem lär jag inte få se. De är så vackra.
  Det är trevligt att få besök av småfåglarna, har några skator också som sitter på marken och kalasar. De är fina de med. Ha det gott! Marika

  SvaraRadera
 2. Så många fina domherrar.Fint mot snön. Inte ofta man ser dem, tycker jag. Det tyckte katten också. / Britt

  SvaraRadera
 3. Domherrar dem får man inte ofta se vi fågelbordet för de är så skygga desto gladare blir man då de kommer förbi på visit.Hälsningar Margareta

  SvaraRadera
 4. Så fint med alla fåglar, här finns nästan inga, men jag matar ju dem inte heller så jag har mig själv att skylla! Må så gott! Kram Lotta

  SvaraRadera
 5. Ohh lyckost dig. Jag sitter här och väntar dag in och dag ut. De är inte vanliga här men ibland bara dyker de upp. Jag hade sidensvansar här i förrgår idag var det en björktrast.
  Ha det gott och häls domherrarna att de gärna får ta en tur till Annika Christensen.
  Annika

  SvaraRadera
 6. Visst är det kul när Domherrarna tittar förbi! Har ett par som kommer ofta, men mest Grönsiskor, Blåmesar och Talgoxar. Matar dom på två ställen. Katten håller sig mest inne och måste nästan lyftas ut en gång om dagen:)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 7. Ser man på, finaste domherrarna! Och domherrarna tycker jag är väldigt fina också även om de inte är lika iögonfallande grilla i färgtonerna.
  Jag tror fåglar är ganska glömska. De kommer tillbaka till de lockande fågelborden så länge de inte ser någon katt. Här hemma får jag jaga bort grannkatten regelbundet ur trädet där fågelbordet hänger men fåglarna återkommer gång efter gång trots den uppenbara faran. De behöver nog maten i så pass stor omfattning att det är värt riskerna.

  SvaraRadera
 8. Vad underbart att se fåglarna flockas vid fågelborden. Domherren är så vacker! Det tyckte katten också förstår jag. Har själv två fågelintresserade katter. Den ena sitter mest på fönsterbänken och tittar och jamar hungrigt men den andre är det lite mer "action" på.
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 9. Så härligt det är med alla fåglar. Här är det så mycket snö att till och med koltrastarna har börjat äta direkt från fröautomaten. Har sett på spåren i snön att även haren har hälsat på :D

  Hoppas att du får en fin helg!
  //Linda

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.