Trädgårdsfärger #17 - terrakotta

Ja, nu har jag nog gjort bort mig. Terrakotta är väl ingen färg - egentligen? Så jag börjar med att visa en bild av hur jag kände mig när jag började kika i arkivet.... Katten i knäet höll med, nu har du skapat mission impossible för alla gulliga bloggare.




Så det är väl bästa att mjuka upp veckans tema, allt i rödbruna nyanser är välkommet som bidrag.



som en krukas kant...
(Kommer nejlikorna att överleva övervintringsförsöket i källaren?)



som nötskrikans hals och bröst...
(Så skygg brukar den vara att jag blev överlycklig över denna bild, även om kvaliteten kanske lämnar  en del övrigt att önska.)



eller som astilbens vissnade vippor...
(Lite ljusare i dagsljus naturligvis.)



eller kanske som en mossig terrakotta-kruka...


Lycka till med att hitta bilder på terrakotta eller något rödbrunt i era bildarkiv. 
Ha en riktigt skön helg!

Nästa vecka fortsätter vi med den "kära skära"

- - -





13 kommentarer:

  1. Ja, det var svårt att hitta blommor i den rödbruna nyansen. Men det är rätt spännande ändå med utmaningarna framför allt att se hur andra löst problemet. Det brukar vara väldigt inspirerande. Det är vackert med mossiga terrakottakrukor.

    SvaraRadera
  2. Samma dova nyans som finns i krukor jag har här är svår... Din kruka med mossa - älskar så'na och blir glad när jag hittar dem. En färg som var en riktig utmaning och alla blommorna känns mycket klarare... Så en halvbra tänker jag att jag fick till :)

    Ha en fin helg! Carina

    SvaraRadera
  3. Man får "klura lite" innan man kommer på att det finns en hel del med Terrakotta.Hösten bland annat bjuder ju på en hel del av den färgen egentligen.Det är bra med utmaningar i bland så man får tänka till.Roligt är det även när man får möjlighet att fånga en skygg fågel på bild som du lyckats göra.Ha en fin helg/Margareta

    SvaraRadera
  4. Svår färg, vet ej om jag fick det rätt, men lika roligt ändå. Nötskrikan är fin, svårt att fånga dem. Trevlig helg!

    SvaraRadera
  5. Det var en svår färg. Jag bläddrade och bläddrade bland bilderna, men hittade verkligen inte mycket.Men jag hade inte tråkigt så jag gäspade. / Britt

    SvaraRadera
  6. Jo, men visst säger man väl terrakottafärgad, i alla fall gör jag det och helt klart är det väl en rödbrun variant. Det är roligt att se vad som kommit fram, Lavendia hade väl med en daglilja som var perfekt bl a.
    Agneta kram

    SvaraRadera
  7. Tycker som så många andra att det var svårt, men det var ju tur att du breddade lite ;) Ha en fin helg. /Anette

    SvaraRadera
  8. Hihi.. ja.. kanske inte den lättaste färgen. Ser framför dig hur du grinar illa.. ;) Men du skrapade ju ihop en del. Och jag har också försökt.
    Kram o fortsatt trevlig helg!

    SvaraRadera
  9. Kul kisse! Så känner jag mig när tekniken krånglar. Tycker ändå du hittade en de terrkotta.
    Trevlig helg
    Anette

    SvaraRadera
  10. Jo du! Inte var det speciellt lätt inte. Men är man lite klurig så går allt. Så söt liten katt... och den mossiga krukan är underbar/ Titti

    SvaraRadera
  11. Jag gillar terrakotta , eller rödbrun eller vad man skall kalla det. Det är en riktigt jordnära färg för mig. Jag har själv inte letat fram någon sådan bild så jag nöjer mig med att kika på andras. Ha det fint. Carita

    SvaraRadera
  12. Hej Charlotta!
    Jag tänkte hoppa på din färg-utmaning från och med nästa vecka. "Kära Skära" passar mig alldeles utmärkt. Känns ju bra att börja med något enkelt också. ;-)

    Kram, Karin

    SvaraRadera
  13. Hejsan!
    Mitt första bidrag i detta tema. Tror inte jag varit med här tidigare. Hoppas jag får vara med.
    Ha de gott.

    SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.