Trädgårdsfärger #16 - Ljusa blå toner

Vad tror ni, ljusnar det snart eller? Den sista tiden har det bara varit mörkt, mörkt och mörkt. Inte ens med snöfall har det känts något vidare. Så lite ljusa blå toner kommer att pigga upp mig i alla fall.
Blåfloxen är ju nästan vit, men det finns en ljust, ljust blå ton i mitten. Jag älskar denna skira och doftande blomma.Lungörten går från rosa till blått under blomningen, de bleks och kan ibland bli riktigt snyggt vattnings ljusblå.Blågull, nu djupnar det blå. Men i min trädgård så är den i alla fall på den ljusa sidan av skalan när det gäller blå toner. Andra blå är oftast mycket mörkare och drar åt det lila hållet.

Nästa vecka: Terrakotta

- - -


14 kommentarer:

 1. Blått är fin i alla nyanser! Men ljusare blått var lite svårt att hitta hos mig. Ha en fin helg. /Anette

  SvaraRadera
 2. Det är en blå vitsippa längst ned till höger hos mig! Köpte den förra året och också en vitrosa dubbel så vi får hoppas att de har klarat vintern. /Anette

  SvaraRadera
 3. Så fint, blå blomster er ett blikkfang og det finnes så mange nyanser.
  God helg til deg Charlotta.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker också om den där skira ljusblå. Som till exempel floxen överst. / Britt

  SvaraRadera
 5. Jag är på. Ljust den där ljusblåa älskar jag verkligen. Annars håller jag sakta men säkert på att plocka bort allt blått i trädgården.
  Finfina bilder! :)
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Den floxen har en härlig ljus färg. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Blåflox har jag inte sett förut. Så fin!
  Fortsatt trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
 8. Den Floxen som finns i din trädgård har jag inte sett förut så den kanske är ovanlig, men fin.För övrigt så har man ju oftast ett antal växter i trädgården med den blåa färgen, åtminstone så har jag det och tillsammans med alla andra kulörer så blir det fina kombinationer.
  Ha en fin helg/Margareta

  SvaraRadera
 9. Härligt med alla små ljusblå läckerheter! Min favoritbild blev den med med blågull och humlan. Trevlig helg/ Titti

  SvaraRadera
 10. Tur att jag tittade in här hos dig :) Har börjat fylla mitt mediabibliotek sen jag flyttade bloggen och allt försvann. Nu var det riktigt roligt att göra ett inlägg av en härlig färg. Phloxen övertalade en trädgårdskompis mig att köpa i våras och jag är så glad för den :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 11. Jag vet inte om jag som man får tycka att ljusblått är fint. Numera är det kanske inte politiskt korrekt och borde poleras bort ur ett genusperspektiv. Men OK, jag gömmer mig för de moderna argumenten och erkänner att ljusblått är en färg som i allra högsta grad tilltalar mig. Inte lika tung och dominant som den kanske vanligare djupblå eller marinblå nyansen.

  När det kommer till bilderna lyfter jag på hatten för främst den tredje bilden. Snyggt inramad står blomman där och humlans ivriga flykt mot nektargömmena höjer bilden genom att tillföra liv och rörelse. Snyggt!

  SvaraRadera
 12. Hmm... konstigt var så säker att jag kommenterade redan igår. Marta berättade entusiastiskt om phloxen förra våren och jag är verkligen glad för att jag lyssnade. En fantastisk perenn och vackert ljusblå precis som dina andra. En härlig färg så här års :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förlåt, jag hinner inte gå in och släppa kommentarer varje dag, men jag försöker... Blåfloxen är härlig och härdig (hos mig) kul att det är fler som gillar den.

   Radera
 13. Jag älskar blått i trädgården fast det annars inte är en favoritfärg. Ha det fint. Carita

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.