Trädgårdsfärger #10 - Kolsvart

Det är underbart med starka färger för att pigga upp sig i höst- vintermörkret. Men fantasin sätter gränser för hur många "knalliga färger" det går att komma på. Så nu får ett tema representera mörkret självt. Men för det behöver ju inte allt vara kolsvart på bilderna.

KOLSVART

 

Den fina amiralfjärilen har kolsvarta vingar, med ett röd-orange hästskomönster och vita fläckar. I alla fall ser det kolsvart ut. Favoritblommor i år var temyntorna och den härliga dahlian "joyful investment".
  
 

En annan kolsvart gäst i trädgården är koltrasten. Det är en riktig favoritfågel, vacker att se på och sjunger så underbart.

Nästa vecka Julröd (för tidigt?)

- - -

7 kommentarer:

 1. Ja, de där kolsvartingar har jag hos mig också! Alltid ett trevligt besök. Julröd är ju svårt att undvika så här års ;) För tidigt är det ju inte, tänk på hur tidigt allt julpynt kommer fram i affärerna! Ha det så bra. /Anette

  SvaraRadera
 2. Roligt att se vad andra kommer på. Koltrast och Amiral - naturligtvis. De kom jag inte på. Men en del hittade jag allt. Trevlig helg önskar jag dig!

  SvaraRadera
 3. De trevliga koltrasthanarna med sin brandgula näbb blir ju en riktig färgklick mot bakgrunden - väldigt vacker.

  SvaraRadera
 4. Fjärilar gillar jag och koltrastar också för den fina sången, fast jag har precis beklagat mig över att dom hackar sönder all mossa man försöker placera ut. HA det bra. Carita

  SvaraRadera
 5. Åh, Koltrasten den är ju självklar vad beträffar dagens tema och hans vackra sång den blir man så glad över .
  Hälsningar Margareta

  SvaraRadera
 6. Koltrastar och fjärilar är trevliga besökare i trädgården. Amiralen hade jag förra veckan då färgen var brandgul, nu kanske jag kan återanvända bilden denna vecka:-)
  Ha en trevlig helg/ Titti

  SvaraRadera
 7. För mig vägrar dessa små djur att stå modell...
  Fina bilder som vanligt.

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.