Rusig av rosa

Mycket rosa blommor som lyser upp i trädgården nu.

Klematis 
Den här sommaren trivs till och med klematisen hos oss. Den här skulle vara klarröd, det stod Ernest Markham på etiketten, men så blev det inte utan blommorna är lika knalligt rosa som Ville de Lyon. Men jag är inte ledsen för det (och besvikelsen har gått över).


Rosenspirea
Spireor är härliga och blomvilliga buskar. Den här röd-rosa rosenspirean står lite på undantag i en skuggig vrå och är inte så stor i år eftersom vintern tryckte ner den så förfärligt. Den är gammal, en av de första buskarna vi skaffade hit i början av 90-talet.


Flox och lupin - ingen vanlig kombo
Att ha blommande flox som sällskap till den röda lupinen är inte vanligt. Nästan sensation, eftersom lupinen egentligen ska blomma i juni och floxen brukar inte slå ut förrän en bra bit in i augusti.


Fairy
En närstudie av den söta fairy-rosen. Blomningen tar aldrig slut, den sista klasen brukar vänta in snön till och med, men det är i början av augusti som den är som vackrast.


Rosenvial
Den perenna rosenvialen har vackra luktärtsliknande blommor i massor. Perfekt att plocka till små buketter.2 kommentarer:

  1. Jeg liker også rosa veldig godt, og det synes i hagen min :-) Fairy er en fantastisk rose som aldri stopper å blomstre ser det ut som. Jeg har ikke den rosa, men den hvite utgaven av den. Den er helt lik, bare hvit og blomstrer like mye.
    Vakre bilder du har tatt!

    SvaraRadera
  2. Den röda lupinen var väldigt vacker, också utan sällskap, och allting blir bättre med lite flox. Så här års älskar jag flox :)

    SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.