Dagens rödingar

Röda blommor är härliga, de ger en så intensiv närvaro.

Knallröda pelargoner

Tyvärr lyckas jag inte med mina röda som jag skulle vilja. Pelargonen ovan blommar ju ganska bra men bladverket är nästan obefintligt och det är tveksamt om jag kommer klara att hålla den i liv till nästa år.

Solbruden nedanför är vacker och jag är väldigt förtjust i den mörka röda färgen. Men hallå, det är totalt fem blommor på två plantor... Solbrud ska ju växa i stora fylliga ruggar, nästan som buskar.

Mörkröd solbrud

Ringblommor lyckas jag inte heller med. En påse frön med fyllda ringblommor petades ner i våras. Nästan alla frön grodde och jag hade massor av småplantor. Men sedan då? Någon som penslade stopp-att-väx på bladen? Det är bara två plantor som har vuxit så mycket så att de har satt knopp. Snopet och jag som har vattnat och vårdat, jag trodde ju att den här soliga sommaren skulle vara toppen för ringblommor.

Fylld ringblomma

Men dagliljorna kan jag lita på i alla fall. Blommar lika härligt oavsett färg.

Daglilja

2 kommentarer:

  1. Du fyller på bildförrådet med blombilder som sannerligen förnöjer. Härligt djupa färger och som grädde på moset får man sig lite kunskap till livs om sakerna som växer i våra trädgårdar. Eller åtminstone vad du lyckas odla... :-)

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder... det lyckas du med i alla fall! Mina ringblommor ville sig inte heller - bara några få plantor har blommat och resten är bara borta... mystiskt, men som hos dig - dagliljorna... ja de blommar och sprider sig - i alla fall de gamla gula :)
    Ha det gott!

    SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.