En dag att lägga märke till

Idag slog tulpanrabatten ut!

Minns inte att vi haft utslagna tulpaner den 27:e april tidigare. I början av maj är det normala. Och om maj är sval, så står de röda hela månaden. Måste därför säga att jag hoppas det är slut på värmen nu, så min tulpanrabatt får hänga i länge. 



Kungsängsliljorna brukar klara sig bra oavsett vädret. De har sin tid, liksom pärlhyacinterna som är så skönt blåa och uthålliga.



Backsipporna står sig länge för det kommer nya knoppar pö om pö. Och sedan så kommer ju fröbollarna och de är nästan lika härliga som sipporna.



Hoppas nu att det blir lite lagom regnigt några dagar, så att markerna får den fukt de behöver. 

♥ ♥ ♥

8 kommentarer:

  1. Hej Charlotta!
    Det ser ut som om du har en jättelång tulpanrabatt, härligt. Här har de inte slagit ut ännu, men det gör inget. Bara bra om allt inte blommar på en gång. Mina kungsängsliljor har inte visat sig, hoppas jag inte förstörde för dem, då jag rensade i rabatten och grävde upp en hel del stjärnflocka, som tagit över.
    Ha en fin söndag /Marika

    SvaraRadera
  2. Det kom 3 regnstänk här på ön i natt...nåja, alltid något! Vilken härlig tulpanrabatt du har :)
    Ha nu en fortsatt skön söndag!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  3. Hei Charlotta, jeg er enig i at tulipanblomstringen godt kan vare noen uker. I fjor satte jeg flere løker, så nå får jeg forlenget tulipantiden en del, noen er allerede svblomstret mens andre ennå ikke har fått farge. Ha en fin ny uke. Hilsen Anne-Kristin

    SvaraRadera
  4. Underbara bilder på dina blommor. Nu exploderar naaturen riktigt av allt vacker.
    Önskar dig en trevlig Valborgsmässohelg !

    SvaraRadera
  5. Ja, i år kom våren som en eksplosjon. Nydelig med alt som blomstrer, men jeg er glad for at vi fikk litt regn hos oss i helgen. Så fint hos deg at.
    Jannicke

    SvaraRadera
  6. Jag hoppas och på svalka och lite fukt från ovan. Härliga bilder!
    /Anette

    SvaraRadera
  7. Jag älskar tulpaner - oavsett färg och stil - tror att det är den vackraste och roligaste tiden i trädgården faktiskt! Även om det är lite för kallt just nu får att vara ute och njuta. Men jag är bra på att titta ut!! *fniss*
    KRAM/Susie

    SvaraRadera
  8. Sol i morse och nu ösregn på em...ja regn behövs, bara att tacka och ta emot :)
    Kram från Titti på ön

    SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.