I år ska jag försöka

I år ska jag försöka ägna tid till trädgården.

De senaste åren har mest varit att hålla ut tills grävmaskinerna skulle komma för att korrigera det enskilda avloppet. Nu är det gjort och ska väl inte behöva jobbas med igen på 25 år förhoppningsvis.

Så nu ska spåren efter grävmaskinerna raderas. Det första jag ska göra till våren är att arbeta. Plantera om, plantera nytt och så gräsfrön på några ytor.

En tanke jag har för att snabbt täcka den nya slänten är att kombinera spetsmössa och bergormrot. Jag är inte säker på att det är en bra idé - jag tror att bergormroten kanske kommer kväva spetsmössan. Men eftersom båda sorterna finns att tillgå i överflöd i andra rabatter så kostar det ju inget att prova.

  
Pioner ska flyttas. Rabatter ska breddas. Andra rabatter ska smalas av. Det finns en hel del att hugga tag i och det bästa av allt, jag tror att vi (min livskamrat och jag) är hyfsat överens om hur det ska bli, så ingen energi behöver gå till att tjafsa om det. 


Se vad andra planerar i år hos Hélena i Blommig fredag.

6 kommentarer:

 1. Hej Charlotta!
  Har ormrot, som är lite för växtvillig, men den är lätt att rycka upp, det gör jag när den brer ut sig för mycket. Gillar den, visste inte att den fanns en bergormrot. De blir fina ihop.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 2. Så deilig å kunne begynne på nytt!

  SvaraRadera
 3. Att vara överens är ju en jättebra och energisparanade början. Kombinationen låter vacker - tänker att det är väl att pröva och göra om om det inte blir bra. Tycker alltid jag håller på och kånkar runt växter och tänker om :)

  Trevlig helg! Carina

  SvaraRadera
 4. Ja men visst är det evigt väntande av olika anledningar ibland men så rätt som det är så står man där med massor av energi till nyodling och förbättring.Hoppas du visar oss det är alltid så spännande att se hur ni andra tänker och gör.
  Ha nu en fin och skön söndag, det är 39 dagar till våren...
  Kram Meta

  SvaraRadera
 5. Det låter som mycket arbete, men att vara överens ger mycket energi. Det innebär kanske är ni båda är trädgårdsintresserade också.
  Jag tror också att dvärgormroten kommer att kväva spetsmössan. Dessutom går väl ormroten i sol medan spetsmössan fördrar halvskugga, skugga. Den vita helt bedårande. Tycker inte man ser den så ofta. Här kämpar jag med att få den rosa att trivas i sandjorden.
  Har också en slänt som är redo att planteras och jag tror jag ska göra som du och välja ormrot, fast jag tar den stora eftersom det är den jag har. Tack för tipset!
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Margareta Endahl2017-02-12 16:38

  HEJSAN .. förstår att din tid är fullspäckad en tid frmöver
  DÅ blir det kanske ännu finare än det varit .. i din fina trädgård
  MÅ SÅ GOTT

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.