Kvarlämnad frukt


Alice fick så många frukter i år att vi aldrig har sett maken. Trots gallring och stor skörd lämnade vi en massa småfrukter kvar på grenarna. Trodde väl att de skulle falla till marken så att vi kunde kratta upp dem, men... snön kom i stället.

6 kommentarer:

 1. Jag har nog inte sett så mycket frukt på träden som i år.
  Ha det gott och nu får vi se fram mot ett nytt fruktår.
  Kram Meta

  SvaraRadera
 2. Den tog oss verkligen på sängen.... Snön! Men nästa vecka är den borta så då är det bara att plocka :)

  //Veronica

  SvaraRadera
 3. Borde inte de kvarvarande frukterna vara utmärkt föda för de övervintrande fåglarna? De kanske inte är tillräckligt hungriga och utsatta ännu för att övergå till äppeldiet? Nog har det varit ett exceptionellt äppelår i år, minst sagt.

  Effekten av snö på äpplena som lämnats kvar är fotovänlig "big time". Ett riktigt fint vintermotiv. Locka ner en domherre i trädet så är det fulländat!

  SvaraRadera
 4. Snön kom och försvann, lika fort. Trodde fåglarna ville äta på äpplena, men mitt pärlband som jag gjorde, hänger kvar orört. Det blev en fin bild, med snötäckta äppel.
  Ha det bra /Marika

  SvaraRadera
 5. Åh, så avundsjuk jag blir. Jag vill också ha äppelträd med massor av goda frukter. Det är bara det att inget äppelträd överlever våra kalla vintrar. Än i vinter har det knappast varit någon köldperiod. Fortsätter förändringarna som de senaste åren kanske även vi får något äpple här och där. Men det är väl den enda fördelen. Med klimatförändringarna.

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.