Äppelår

Det är inte bara mycket frukt på äppelträden i år, det är fin frukt. Rönnbärsmalen långt borta och äppelvecklarna har kanske torkat bort. Enda problemet är att äpplena är så saftiga att de får stötmärken när de ramlar ner på marken.


Men det gör inte så mycket för det mesta pressar vi i juice-pressen.


En halvtimmes jobb med varje blå back, blir ungefär 3 liter prima underbart god och garanterat giftfri äppeljuice.


5 kommentarer:

 1. Massor även här på kolonin. Alla till och med de som har nysatta träd har mycket frukt. Har aldrig testat med att pressa äpplen ser ju mysigt ut med backarna och kan känna doften av musten
  Ha nu en fin och bra början på veckan
  kram Meta

  SvaraRadera
 2. Det är ju alldeles toppen att göra jos och värt allt arbete. Fryser du den sen?
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Härliga röda fina äpplen. Ser gott ut.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 4. Egenpressad äppelmust måste vara himmelskt gott! Vi brukar åka till ett musteri som ligger på norra Gotland för att köpa en dunk med deras must av utvalda äpplen; Stenkyrka. Dom har andra sorter också, men den är godast. en dunk på 3 l kostar 165:- så man kan inte köpa hur mycket som helst, men tar man bara små glas när man ska njuta så räcker det hyfsat länge!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 5. Ja det är ett äppelår, verkligen! Var till Österlen för ett tag sen och ja du förstår...äpplen, äpplen, äpplen överallt! Tyvärr har jag inget eget äppelträd så jag får köpa min must istället :)
  Önskar dig en härlig helg!
  Kram Titti

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.