Gul krage


Njuter av vårkragarnas gula blommor och det slår mig att jag inte har planterat några i "gula rabatten". Tror jag ska ägna dagen åt att riva bort lite penningblad och sedan plantera delade vårkragar bland gulsippor och trädgårdsvivor.


Och eftersom det nog inte tar så lång tid så får jag väl fråga ryggen om den orkar med att gräva bort delar av praktlysingen som nu håller på att dra sig neråt. Jag visste ju att den skulle göra det när jag planterade den som "häck" för att markera gräsmattegränsen. Efter snart tio år börjar den bli lite mer än en avgränsning och det är dags att göra ett ordentligt omtag.


3 kommentarer:

 1. Vad fin den ljusa primulan är.
  Har man praktlysing, så har man inte bara litet praktlysing. Jag tycker de är vackra. De lyser verkligen, blommorna är söta och den står upp av sig själv, det kan man inte anklaga alla perenner för. Men de är ursvåra att gräva upp, om man nu inte vill ha så stora bestånd.För och nackdelar med dem. / Britt

  SvaraRadera
 2. Ja den behöver man verkligen hålla hårt. Så härligt det är med gult på våren. Jag tror i alla fall att sorken inte har ätit upp den dubbla sippan.
  Ha det gott i helgen
  Kram Meta

  SvaraRadera
 3. Mine gullkorger er også på gang nå, jeg synes de er så nydelige når de kommer for fullt! Da blir det gjerne noen vaser med dem inne også! Ha en fin helg! Hilsen Anne-Kristin

  SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.