Vårtecken #6

Nu har det ju blivit vår på riktigt till slut. I princip all snö smälte bort igår och resten regnade bort idag, utom några få högar som envist ligger kvar på norrsidan.

I rabatterna blommar nu bara snödroppar eftersom rådjuren tuggat i sig nästan varje liten krokus. Det är ju ett vårtecken i sig.



Men kejsarkronorna växer och dem gillar varken rådjur eller sork.



Den första blåsippan har slagit ut! Den finaste och mest efterlängtade av alla vårblommorna.



Domherrar i snöfall är kanske inte det mest uppenbara vårtecknet. Men faktum är att det är på vårkanten, när maten tagit slut i skogen som det kan samlas många domherrar vid fågelbordet för att äta. Och i veckan som gick var de här och hälsade på.



Mer uppenbart vårtecken är ju koltrasten, som verkligen har kommit igång med sin sång den senaste veckan. För att inte tala om bofinken som äntligen är tillbaka i trakterna. Välkommen tillbaka!


                                                 



10 kommentarer:

  1. Härliga vårtecken. Det spirar av liv i din trädgård.
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Mmmmm helt underbara bilder. Vad långt dina kejsarkronor kommit.
    Ha de gott. Cat

    SvaraRadera
  3. Vilka vackra bilder man blir alldeles lyrisk :)
    ha en skön vårvecka
    Kram Madde

    SvaraRadera
  4. Härliga vårbilder! Blåsippan har fortfarande inte visat sig i min trädgård. Var ute o kikade idag men...Koltrasten har något kuckelimuck för sig i vårt vedförråd. Hon brukar få flera kullar. Får se om hon klarar sig undan grannens katt i år.
    Ha en skön vårvecka
    Kram Milla

    SvaraRadera
  5. Vilka fina vårtecken! Hit kom våren idag och då slog blåsippan ut!
    Agneta kram

    SvaraRadera
  6. Härliga vårtecken hos dig! Samma med domherrarna här också... inte många under vintern, men nu kommer de! Idag har jag varit ute och kört bort råbocken från rabatterna två gånger redan - misstänker att det blir ett par gånger till...
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Vilka vackra vårbilder - även om en av dom hade snö kvar!

    SvaraRadera
  8. JA nu kommer våren med en viss sakta fart .. FORT går det inte .. MEn fåglar ser man nya lite då och då .. HA DET SÅ BRA ...

    SvaraRadera
  9. Visst känns det lite konstigt att domherrarna kommer nu, men det får väl vara ok;-) Dom är hos mig också. Så skönt att snön är borta, nu ska det bara torka upp lite också. Hos mig går det bra att "trädgårdera" på framsidan nu, men baksidan får vänta några dagar. Ha det så gott! /Anette

    SvaraRadera
  10. Hur får man Kjesarkronan att trivas på en skogstomt med mer tallskott än björkskott??? finns det andra lökar som inte de sma ande jarden trivs med för mej får de gärna dränka sej i älven!!! Kram ;D

    SvaraRadera


Stort tack för att du tagit dig tid för en kommentar!


Alla anonyma kommentarer hamnar i skräpposten och de raderas utan granskning. Har du ingen blogg kan du kommentera med namn/webbadress och bara fylla i namn.